Varför denna reklam?

Varför har ni valt att ha den hemska reklamen ni har som går nu? Jag tror den avskräcker folk från att ge, jag hade i alla fall tänkt ge men avstår nu pga den hemska luciareklamen. Vad menar ni, att det enda som är värt något är det barnet som är lucia, med eller utan hår? Skulle inte föräldrarna vara lika stolta om barnet vore stjärngosse, tomte eller något annat? Med de hemska ritualer som finns på vissa skolor där det ska "väljas" en lucia är det osmakligt att visa en sådan reklam. Barn är tillräckligt utsatta ändå, oavsett om de har cancer eller inte. Barn blir kränkta i skolan, ibland i skolans regi som dessa hemska luciaval som barn måste utstå, där de ställs ut som boskap och vissa armbågar sig fram, manipulerar och beter sig dåligt för att tvinga folk att rösta på dem. Sedan finns det de som aldrig får en chans. Snälla visa aldrig denna hemska reklam igen utan visa en fin reklam som respekterar alla barn, oavsett om de har vassa armbågar eller inte.
Carolina

Kommentarer

• Hej Carolina,

Det är tråkigt att höra att du blir upprörd av vår julkampanj, det är naturligtvis inte vår avsikt.

Vår lucia heter Ebba. När hon var sju år drabbades hon av leukemi och idag är hon under behandling. Ebba mår under omständigheterna bra och kunde under en inspelningsdag i oktober vara lucia i vår julkampanj. Precis som lucia sprider ljus mitt i det mörkaste mörker väljer Ebba att hjälpa andra genom att sprida hopp om framtiden för sig själv och andra barn med cancer.

I vår reklamfilm fick barnen som var med själva välja om de vill vara tärna eller stjärngosse, precis som det oftast går till i skolan idag. Och jag tror, precis som du, att föräldrar är lika stolta över sina barn oavsett vad de väljer att vara. Så även Ebbas familj. Men just i den här kampanjen ville vi uppmärksamma kampen mot barncancer så att barn ska bli friska, fira jul med sina familjer - och kanske gå i ett luciatåg. Vi vill även visa att en lucia inte måste se ut på ett visst sätt, eller att det ska handla om att välja eller rösta.

Vänliga hälsningar, Amelie
    Amelie