Skänka hår till peruker?

Hej
Min dotters fina hästsvans är avklippt sedan ganska länge. Den är jättefin och med tjockt hår. Den är 30 cm lång. Om ni har användning för denna skulle jag vilja skänka den.

Med vänlig hälsning,

Gunnel Wallqvist (Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Gunnel,

  Tack för ert engagemang och för att ni kan tänka er att skänka hår till peruktillverkning för barn som är sjuka i cancer. 

  Vi på Barncancerfonden kan varmt rekommendera er att ta kontakt med Smink och Perukmakarn i Stockholm som tillverkar peruker. De använder sig både av donerat hår men även importerat.

  Vad som kan vara bra att veta när man ska skänka sitt hår eller går i tankarna att göra det är följande:

  • Cancersjuka barn och även vuxna, samt andra som behöver använda peruk under sjukdomstid får ekonomiskt bidrag att köpa peruk via landstinget. Perukmakaren måste då ha ett avtal med landstinget. När en perukmakare tillverkar peruker tar de ut en kostnad för tillverkning samt stommen. Om håret däremot är donerat, alltså skänkt av en privatperson så dras denna kostnad av, vilket innebär att peruken då kostar något mindre.

  • Man kan inte garantera att just ditt hår skänks till en peruk för just ett cancersjukt barn. Men det är oerhört tacksamt att få en peruk oavsett om man är barn eller vuxen och vilken sjukdom man än drabbats av.

  • Smink och Perukmakarn tar emot hår av alla typer. Observera att håret skall vara tvättat innan det klipps av. Obehandlat ofärgat hår är att föredra men det går lika bra med andra alternativ också. Håret skall vara 40 cm långt och ska gärna flätas i minst fem olika flätor för att sedan klippas av och skänkas bort. På så vis får man med så mycket hår som möjligt.

  Ni når Smink och Perukmakarna via mejl om ni har ytterligare frågor på info@sminkochperukmakarn.com


  Vill du veta hur du kan bidra till Barncancerfonden på andra sätt? 
  - Kika här.
  Barncancerfonden
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.