Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Långtidsuppföljning som överlevare

Hej jag är en barncanceröverlevare och har nu nått ung vuxen ålder. Undrar om det finns någonstans där man kan bli långtidsuppföljd. Den egna vuxen-specialistkliniken intresserar sig mest för återfall av grundsjukdomen medan läkarna på vårdcentralen ofta tänker att man är "ung och frisk" trots att man berättar vilken behandling man har gått igenom. Tänker någon klinik där de är mer frikostiga med radiologiska undersökningar som ultraljud och MR om man klagar över diffusa buksmärtor etc för att utesluta sekundära maligniteter till följd av cellgifter/strålning.

Eller eventuell hjälp med att få sundare levnadsvanor genom kost och träning. Visst, sånt hänger mest på en själv men det hade känts mycket tryggare om man kunde be om professionell hjälp då och då.

Tack för ert arbete på barncancerfonden
Vänliga hälsningar, A

Kommentarer

 • Hej A,

  Tack för att du delar med dig av dina tankar och frågor, det värdesätter vi mycket!

  Det finns idag sex uppföljningsmottagningar för sena komplikationer efter barncancer i Sverige. Här kan du som behandlats för cancer som barn få hjälp och stöd med att förstå din bakgrund och att hitta vägen framåt.

  Till uppföljningsmottagningarna kan du som barncanceröverlevare från 18 års ålder vända dig genom kallelse från mottagningen, remiss eller genom egen kontakt.
  Läs mer här och ta kontakt med den mottagning som ligger närmast dig - Uppföljningsmottagningar | Barncancerfonden

  Vill även varmt rekommendera länken: Inte bara överleva | Barncancerfonden Här kan du läsa om andra barncanceröverlevare och få värdefull information, känna gemenskap och nätverka.

  Ta hand om dig!

  Varma hälsningar,
  Amanda Eriksson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.