Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Fråga kring försäkring och juridisk hjälp?

Hej,

Vårt barn har behandlats för tumör i lillhjärnan. Nu har försäkringsbolaget erbjudit 30 % av maxersättningen, men det anser vi vara alldeles för lite och vill överklaga beslutet. I brev till oss har försäkringsbolaget skrivit att vårt barn har en annan tumör än den hen faktiskt har, så frågan är om de verkligen har förstått journalerna och vår ansökan korrekt. Ersättningen som de erbjuder oss beaktar inte påverkan på det mentala tillståndet, som är det stora för barn med hjärntumör.

Mina frågor är: vet ni vilken ersättning som är rimlig för barn som har överlevt hjärntumör? Kan ni erbjuda eller tipsa om juridisk hjälp?

Kommentarer

 • Hej,

  Mitt namn är Charlotte Rutegård och jag arbetar på Barncancerfonden på avdelningen Råd och stöd.

  Jag skulle vilja rekommendera dig att kontakta Konsumenternas försäkringsbyrå kring er försäkring och ersättningsnivå. Till Konsumenternas försäkringsbyrå kan privatpersoner skaffa sig objektiv fakta och få vägledning inom försäkringsområdet (dock ej inom socialförsäkringsområdet) med hjälp av jurister. Ring 0200 22 58 00, vardagar kl. 9-12.

  De hjälper dig också att:

  • tolka villkor
  • beskriva lagar och regler
  • beskriva hur du går vidare om du är missnöjd med ett beslut.

  De kan även hjälpa till om ni har en försäkring men inte får täckning för en skada eller för den sjukdom som barnet har.

  Om ni behöver gå vidare i ärendet med hjälp av en jurist så återkom gärna till mig.

  Charlotte

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.