Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad är Team Rynkeby skolloppet?

Hej Barncarfonden!

Jag är förälder till barn som går i en skola där barnen nästa fredag ska springa ovanstående lopp. Jag undrar lite vad det är för nåt? Hur kommer pengarna in till Barncancerfonden?

/Carina
Carina Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Carina,

  Stort tack för din fråga!

  Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp där skolelever från Danmark, Sverige, Norge och Finland springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar.

  Team Rynkeby - God Morgon är en del av det nordiska välgörenhetsprojekt som drivs av Team Rynkeby Fonden. Team Rynkeby Fonden är en fristående stiftelse som består av ideellt arbetande cyklister som förutom att de cyklar hela vägen till Paris under sommaren dessutom samlar in många miljoner kronor till barncancerforskning. Detta görs genom en mängd olika aktiviteter under året som cyklisterna genomför, bland annat Skolloppet.

  Innan loppet ser Team Rynkeby - God Morgon till att skolorna får föräldrabrev, sponsorsedlar, stödarmband och diplom till alla deltagare.

  Inför loppet har eleverna möjlighet att ingå mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas skänka ett mindre belopp (t.ex. 2-3 kronor) per varv eller kilometer som den enskilda eleven springer i samband med TR-GM Skolloppet. Det är dock viktigt att komma ihåg att Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet inte handlar om vilken elev eller vilken klass som har samlat in mest pengar - alla bidrag räknas!


  Jag hoppas att det gav svar på din fråga!
  Bästa hälsningar,
  Amanda Näslund Föreningsinformatör Stockholm Gotland

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.