Tar ni emot gåvor från läkemedelsbolag?

Tar ni emot gåvor/ sponsring från läkemedelsindustrin eller anses det oetiskt?

Johanna Axelsson

Kommentarer

• Hej Johanna!

Tack för din fråga.

Barncancerfonden är inte sponsrat av något företag i Läkemedelsindustrin.

Men vi har genom åren tagit emot gåvor från alla möjliga företag och branscher i samband med vår stora julkampanj, för att nämna ett exempel. Då väljer företag att skänka sin julgåva till Barncancerfonden istället för att ge bort julklappar till personalen.

Det händer också att personal från företag skänker en gåva i samband med att någon kollega, vän eller anhörig avlidit. Detta för att hedra någons minne. Ibland väljer man också att skänka en gåva i samband med en uppvaktning av något slag.

Hoppas att det var svar på dina frågor. I annat fall är du varmt välkommen att kontakt oss igen.